2023.10.04, Szerda
A Deák iskoláért mozogtak a legtöbbet Pakson
Fotó: paks.hu - Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A Deák iskoláért mozogtak a legtöbbet Pakson

paks.hu

2023.09.17. 09:00

Véget ér a Millió lépés az iskoládért! elnevezésű országos program, melynek lényege az volt, hogy minél több résztvevő bevonásával, rendszeres mozgással lépéseket gyűjtsenek az iskolák, és minél többször végig járják virtuálisan az Országos Kékkört. Pakson a Deák Ferenc általános iskola teljesített a legjobban a programban. Teljesítményükkel megfeleltek az önkormányzat támogatói felhívásának, az ezért kapott jutalomból vásárolt eszközöket pedig szeptember 15-én megmutatták Szabó Péter polgármesternek.

Hirdetés

Több mint kétezer iskola közül országosan az ötvenkettedik helyen végzett, Tolna vármegyében a második, Pakson pedig az első helyet szerezte meg a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola a Millió lépés az iskoládért! elnevezésű országos kezdeményezés keretében - számolt be róla a paks.hu honlapján.

A program mellé állt Paks önkormányzata is. Azokat a paksi iskolákat, amelyek legalább ötször teljesítették az Országos Kékkör útvonalát, Szabó Péter polgármesteri keretéből 300-300 ezer forint támogatásban részesítette. A Paksi Deák Ferenc Általános Iskola mellett a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Paksi Bezerédj Általános Iskola részesülhetett ilyen jutalomban.

 

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Az érintett paksi iskolák közül az Országos Kékkört legtöbbször bejáró Deák Ferenc általános iskola törekedett arra, hogy a kapott összeget a mozgással kapcsolatos játékokra, eszközökre fordítsa, ezeket szeptember 15-én, testnevelés óra keretében meg is mutatták a polgármesternek. Az udvar betonjára festett színes mozgás- és képességfejlesztő játékokat az alsó tagozatos diákok használják a testnevelés órákon és a tanórák közötti szünetekben, emellett az intézmény feliratával ellátott technikai pólókat is vásároltak a gyerekeknek.

 

Millió lépés az iskoládért! program szeptember 25-én újra indul, és december 10-ig tart. A program végén százszor egymillió foirntot sorsrolnak ki az iskolák között, amiből sporteszközöket vásárolhatnak, további száz iskola kültéri pingpongasztalt nyerhet.

Helyi hírekPaksPaksi Deák Ferenc Általános Iskolaáltalános iskolásoktestmozgás