2024.03.19, Kedd
Albérleti díjak: Szekszárd az egyik legolcsóbb vármegyeszékhely
Illusztráció, unsplash.com

Albérleti díjak: Szekszárd az egyik legolcsóbb vármegyeszékhely

MTI

2023.05.29. 10:00

A KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint áprilisban a lakbérek országosan 0,7 százalékkal, a fővárosban 1,7 százalékkal nőttek egy hónap alatt, egy év alatt országosan 17 százalékkal, Budapesten 19 százalékkal nőttek a lakbérek - közölte az ingatlanpiaci portál kedden az MTI-vel.

Hirdetés

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője közölte, hogy az idén eddig tavalyhoz képest az eladó lakások iránti érdeklődés 44 százalékkal csökkent, a kiadó lakások száma 22 százalékkal mérséklődött. Az eladó lakóingatlanokra történő keresések szám 18 százalékkal esett vissza, míg a kiadóknál 11 százalékkal nőtt.

A május közepi kínálati adatok is élénk albérletpiacra utalnak. Az ingatlan.com adatai szerint Budapesten 225 ezer forint volt az átlagos bérleti díj, szemben az egy hónappal korábbi 220 ezer és az egy évvel korábbi 180 ezer forinttal.

A budapesti kerületeknél a XIII.-ban 245 ezer, a XI.-ben 230 ezer, a II.-ban átlagosan 330 ezer forintért hirdették kiadásra a lakásokat. Utóbbi kerület ezzel a bérleti díjjal átvette a legdrágább városrész címet az V. kerülettől, ahol május közepén 324 ezer forint volt az átlag. A legolcsóbb budapesti kerületekben, a XVII.-ben, a XIX.-ben és a XXIII.-ban átlagosan 138-147 ezer forintért kínálták a kiadó lakásokat - ismertették.

A vármegyeszékhelyeknél Veszprém vezeti a legdrágább lakbérek listáját 165 ezer forinttal, utána jön Szombathely 155 ezer forinttal, majd Debrecen, Székesfehérvár, Győr és Tatabánya következik egyaránt 150 ezer forinttal.

A vármegyeszékhelyek közül Szekszárd, Kaposvár, Miskolc, Békéscsaba és Salgótarján a legolcsóbb, ezeket a nagyvárosokat 90-110 ezer forintos átlagos lakbér jellemezte május közepén - áll a közleményben.

Helyi hírekalbérletKSHingatlanpiac