2024.04.26, Péntek
A munkabalesetek áldozataira emlékeztek Szekszárdon
Tolna Vármegyei Kormányhivatal

A munkabalesetek áldozataira emlékeztek Szekszárdon

Tolna Vármegyei Kormányhivatal

2023.05.03. 15:19

A munkabalesetben elhunyt és megrokkant munkavállalókra emlékeztek a Tolna Vármegyei Kormányhivatal munkatársai és meghívott vendégei április 26-án Szekszárdon, a Garay téren 2013-ban felavatott emléktáblánál.

Hirdetés

Emlékezz a holtakra és harcolj az élőkért! – fogalmazta meg ünnepi beszédében dr. Horváth Kálmán főispán, kiemelve a munkavédelem fontosságát, össztársadalmi érdekét, a munkáltatói és munkavállalói oldal közös cselekvésének szükségességét a munkabalesetek számának csökkenése érdekében.

 

Az ünnepi beszédet követően dr. Horváth Kálmán főispán, dr. Zöld-Nagy Viktória munkaerőpiacért, munkavédelemért és foglalkoztatás-felügyeletért felelős helyettes államtitkár, Némedi Ágnes főosztályvezető, valamint dr. Nemes Anett osztályvezető az emléktábla megkoszorúzásával rótta le tiszteletét a munkabalesetek áldozatai előtt.

 

Magyarország kormánya 2012. augusztus 13-án nyilvánította április 28. napját a munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók emléknapjává. Ezzel a kormány is kifejezte elkötelezettségét a munkavállalók életének és testi épségének védelme, biztonsága iránt.

Tolna vármegyében a munkavédelmi hatóság 2013-ban emléktábla avatásával, valamint minden év április hónapjában megtartott megemlékezéssel fejezi ki tiszteletét a munkabalesetek áldozatai iránt.

 

Helyi hírekkormányhivatalmunkabaleset