2024.04.20, Szombat
Női Euroliga - Remek negyedik negyed után magabiztos szekszárdi siker
Illusztráció, pixabay.com

Női Euroliga - Remek negyedik negyed után magabiztos szekszárdi siker

MTI

2022.11.16. 14:19

A Szekszárd hazai pályán, elsősorban az utolsó negyedben mutatott kiváló játékának köszönhetően kilenc ponttal legyőzte a vendég Olimpiakoszt kedden a női kosárlabda Euroliga negyedik fordulójában.

Hirdetés

A magyar együttes ezzel ötven százalékosra javította mérlegét, míg riválisa továbbra is nyeretlen a sorozatban.

Női Euroliga, A csoport, 4. forduló
Atomerőmű KSC Szekszárd-Olimpiakosz (görög) 78-69 (18-12, 11-21, 19-16, 30-20)
A magyar csapat legjobb dobói: Goree 17, Vivians 16, Hebard 15, Miklós 8

A bajnoki ezüstérmes Szekszárd jól kezdte a mérkőzést, az első negyedben remekül védekezett és eredményesen támadott, így hatpontos előnnyel zárta a szakaszt (18-12).

Az addig kevés átütőerővel játszó görög csapat a folytatásban némileg meglepte a házigazdát, ugyanis szorosabbá tette védekezését, így kevés tiszta helyzetet tudott kidolgozni Djokics Zseljko együttese. A szekszárdi dobások ekkor rendkívül pontatlanok voltak, közben a másik oldalon a rivális külső kísérletei rendre a gyűrűbe estek. Az Olimpiakosz így nem csupán utolérte a szekszárdiakat, hanem fordított és a félidő előtt hat ponttal is vezetett, a nagyszünetre pedig 33-29-es előnnyel ment az öltözőbe.

A második negyed kevés örömöt okozott a hazai drukkereknek, akiknek a kedve a harmadik negyed elején még rosszabbá vált, miután a görögök egy ideig válasz nélkül dobták kosaraikat és rövid időn belül 29-41-et mutatott az eredményjelző.

Ekkor Ruthy Hebard vette hátára a magyar együttest és rövid időn belül egymaga megfelezte a különbséget, ezzel komoly lökést adott Studer Ágneséknek, akik a negyed végéig gyakorlatilag ledolgozták hátrányukat (48-49).

Az utolsó szakaszban a Szekszárd folytatta az előző negyed második felétől bemutatott roppant agresszív védekezését, ami láthatóan nem feküdt a vendég játékosoknak, akik ráadásul egyre fáradtabban mozogtak. A Szekszárd ekkor már uralta a játékot és fokozatosan ellépett riválisától, a hajrára pedig tíz pont fölé tornászta a különbséget, és izgalommentessé tette az utolsó két percet.

A Szekszárd az előző szezonban mutatkozott be az Euroligában és nyeretlenül zárt, első győzelmét két hete a Fenerbahce ellen szerezte meg kétszeri hosszabbítást követően, most pedig első rendes játékidőben elért sikerét aratta a legrangosabb európai sorozatban.

Később:
B csoport: Girona (spanyol)-Sopron Basket 21.00

Helyi hírekSzekszárdnői kosárlabdaEuroligakosárlabdaAtomerőmű KSC Szekszárd