2024.03.28, Csütörtök
Tolna megyébe is eljutott az Aradi Kamaraszínház két előadása
illusztráció - pixabay

Tolna megyébe is eljutott az Aradi Kamaraszínház két előadása

mti

2022.08.13. 13:50

Július 21. és augusztus 3. között A kolozsvári bíró című mesejátékkal és a Móricz-vígjátékokból összeállított A Zördög című élőzenés komédiával várták a közönséget.

Hirdetés

Kéthetes magyarországi turét tartott az Aradi Kamaraszínház, amely a Déryné Program keretében két előadást mutatott be több mint tíz településen.

Július 21. és augusztus 3. között A kolozsvári bíró című mesejátékkal és a Móricz-vígjátékokból összeállított A Zördög című élőzenés komédiával várták a közönséget. Az előadások Bokros, Deszk, Sátoraljaújhely, Nábrád, Fonyódliget, Fonyód, Jákfa, Ivánc, Mocsa, Baja, a Tolna megyei Bátaszék, Véménd, Szászvár és Szarvas településeken voltak láthatóak.

A kolozsvári bíró című gyermekelőadás egy ismert történetet mesél el Mátyás királyról és a kolozsvári bíróról, sok humorral, a reneszánsz kor zenéjét a mai hangzásokkal ötvöző, pergő ritmusú, kedves dalokkal. A Tege Antal rendezte előadásban Éder Enikő, Tege Antal, Katkó Ferenc, Gulyás Attila és Szabó Lajos játszottak.   

A Zördög című, Móricz-vígjátékokból összeállított, felnőtteknek szóló komédiát Éder Enikő, Tege Antal, Katkó Ferenc, Harsányi Attila és Tapasztó Ernő előadásában, a szabadkai Juhász Zenekar élő zenei játékával, valamint a békéscsabai Tabán Táncegyüttes táncosainak közreműködésével tekinthette meg a közönség.

Helyi hírekBátaszék