2024.04.19, Péntek
Megújuló energiát alkalmazó építőipari üzemmel lép előre ez a magyar cég
Illusztráció - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Megújuló energiát alkalmazó építőipari üzemmel lép előre ez a magyar cég

mti

2022.05.27. 07:52

A paksi ipari parkban létrejövő egységben betonacélvágást, aramatúrák összeszerelését végzik majd - napelemeket és levegő-víz hőszivattyút alkalmazva.

Hirdetés

A paksi ipari parkban épít szerelőüzemet több mint 300 millió forintos beruházással a bátaszéki székhelyű Alisca Bau Zrt. - közölte az építőipari cég az MTI-vel. A kétszintes, ezer négyzetméteres, irodákat is magában foglaló csarnok létrehozását 234 millió forinttal támogatta a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program.

Az üzemben betonacélvágást és -hajlítást, aramatúrák összeszerelését végzik majd, a megújuló energiát - napelemeket, levegő-víz hőszivattyút - használó létesítmény októberben készül el.


Új gépek beszerzése is a projekt részét képezi

A cég jelenleg Bátaszéken hasonló nagyságú üzemcsarnokban működik. A projekt részeként nagy teljesítményű forgókotró földmunkagépet, gumikerekes árokásó- és rakodógépet, infravezérelt ároktömörítő hengert is beszereznek. 

Korcsmár Balázs, a társaság sajtóreferense az MTI-nek elmondta, hogy az üzemet részben a Paks II. atomerőmű építésében való részvétel reményében építik.   


Árbevételnövelő hatás a cél

Az 1991-ben alapított, árbevételének 90 százalékát közműépítési projektek kivitelezésével elérő zrt. nettó árbevétele 2021-ben 6,1 milliárd forint volt, 523 millió forintos adózott eredmény mellett. Idén a cég az árbevétel szinten tartását tervezi; a projekt megvalósításától azt várják, hogy a vállalkozás növelni tudja árbevételét.

Helyi hírekPaksAlisca Bau Zrt.üzem