2024.03.29, Péntek
Csapadékvíz-elvezető rendszert adtak át ebben a községben
illusztráció - pixabay

Csapadékvíz-elvezető rendszert adtak át ebben a községben

MTI

2022.03.19. 15:42

A villámárvizek kezelésére megvalósított beruházással a településkép is javult Csikóstőttősön.

Hirdetés

Csapadékvíz-elvezető rendszert adtak át a Tolna megyei Csikóstőttősön szerdán, a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 195 millió forintos támogatásával valósult meg.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője, egyben a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje ismertette: a településen a Béke és a Szabadság utca - részben föld alatt húzódó - vízelvezető rendszere csaknem két kilométeres szakaszon épült meg.

Emellett új vízbekötés létesült a Hábi-patakba, az egységes kapubejáróknak és vízelvezető árkoknak köszönhetően javult a településkép - tette hozzá.

Kreb Imre, a 800 lakosú község független polgármestere elmondta, a beruházásra - amelynek kivitelezője a bátaszéki Alisca Bau Zrt. volt - azért volt szükség, mert a településen gyakoriak a villámárvizek, amelyek a két érintett utcában lakóházakat veszélyeztettek.

Helyi hírekCsikóstőttősAlisca Bau Zrt.Terület- és Településfejlesztési Operatív Programvízelvezető rendszervízelvezető ároképítőipari cégek