2022.08.08, Hétfő
Van még mit erősíteni Tolnában az elektromos autók terén
illusztráció - pixabay

Van még mit erősíteni Tolnában az elektromos autók terén

portfolio.hu

2021.12.19. 07:34

A töltőállomások mostantól interaktív térkép formájában is megtekinthetők a MEKH oldalán.

Hirdetés

Hazánkban nyilvános elektromos töltőberendezést a MEKH által kiadott engedély birtokában lehet üzemeltetni. A hivatal nyilvántartásai és az engedélyesek adatszolgáltatása alapján 2021 második negyedévének végén 1 627 darab nyilvános, engedélyköteles tevékenység keretében üzemeltetett töltőberendezés volt Magyarországon. Ezek a töltőállomások mostantól interaktív térkép formájában is megtekinthetők a MEKH oldalán.

A hivatal beszámolója azt mutatja, hogy a töltőberendezések számának növekedése töretlen, a második negyedév során két megye kivételével (Tolna és Vas) mindenhol bővülés figyelhető meg. A legnagyobb növekedés Békés és Veszprém megyében volt (33 és 32 százalék). A darabszámok tekintetében továbbra is Budapest vezet 596 darab berendezéssel, majd ezt követi Pest megye 192 darab töltővel. Tolna és Nógrád megyében található a legkevesebb töltő (12-12 darab).

A tisztán elektromos gépjárművek száma az előző negyedévhez képest 20 százalékkal nőtt, míg a zöld rendszámú gépkocsik 22 százalékos növekedést értek el a tárgy negyedévben.