2024.03.29, Péntek
Megkezdődött a tamási termálfürdő helyreállítása
Fotó:tamasifurdo.com

Megkezdődött a tamási termálfürdő helyreállítása

MTI

2021.11.08. 15:46

Elkezdték a romok eltakarítását, és állványokat építenek, hogy a tartószerkezet esetleges károsodását megvizsgálhassák.

Hirdetés

Megkezdődött a tamási termálfürdő helyreállítása, azután, hogy november 1-jén leégett a létesítmény tetejének egy része - közölte az üzemeltető cég képviselője hétfőn.

Elkezdték a romok eltakarítását, és állványokat építenek, hogy a tartószerkezet esetleges károsodását megvizsgálhassák - mondta Sándor Zsolt, az üzemeltető Aquaplus Kft. fejlesztési vezetője. A kár mértékéről később adnak tájékoztatást.

A tűz az épület tetején mintegy 500 négyzetméteren égett, de bíznak abban, hogy a tető fa tartószerkezete nem sérült meg - tette hozzá.

A létesítmény határozatlan ideig zárva tart; a fejlesztési vezető szerint nem zárható ki, hogy néhány hét múlva kinyitják azokat a részeket, amelyek sértetlenül maradtak.

Ackermann Zsuzsanna, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője közölte, hogy a tűzvizsgálat jelenleg is tart.

A tulajdonos tamási önkormányzat 2011-ben csaknem másfél milliárd forintos beruházással bővítette és korszerűsítette a létesítményt, amelyet évente több mint százezer vendég keres fel.

Helyi hírekTamásiTamási Termálfürdő