2024.03.19, Kedd
Új, szóló autóbuszok állnak forgalomba Tolna megyében
Fotó: autopro.hu

Új, szóló autóbuszok állnak forgalomba Tolna megyében

MTI

2021.10.15. 16:25

A 17 busz évente 900 ezer utas közlekedését könnyíti meg.

Hirdetés

Tizenöt Credobus Econell 12 és két Credobus Inovell 12 típusú, szóló autóbusz érkezett Tolna megyébe a Volánbusz jármű-fiatalítási programja keretében - közölte a Volánbusz Zrt.

A mostani beszerzéssel forgalomba álló, összesen több mint 1 milliárd forint értékű 17 új autóbusz éves szinten mintegy 900 ezer utas számára nyújt biztonságos és minőségi szolgáltatást. Ezzel a térségben közlekedő helyközi járműállomány átlagéletkora két évvel csökkent, és az autóbuszok több mint 7 százaléka újult meg.

A 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztatási rendszerrel és fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított férőhellyel, a felszállást segítő rámpával és üléspáronként egy USB-csatlakozóval a mobil elektronikai eszközök töltésére. A járműveket Euro 6d emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

A Volánbusz 2018 óta tartó flottamegújítási programjának eredményeként 2021 végéig a tervek szerint 1700 korszerű jármű áll forgalomba, a jövő év végéig pedig a teljes autóbusz-állomány 40 százaléka megújul. A társaság folyamatosan fejleszti Tolna megye helyközi közlekedését, 2018 óta a most érkezett járművekkel együtt 49 új autóbusz kezdte meg szolgálatát a térségben - írták.

Helyi hírekautóbuszjárműparkVolánbusz Zrt. Tolna megye