2024.03.28, Csütörtök
Hamarosan indul a paksi főutca felújításának előkészítése
Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Hamarosan indul a paksi főutca felújításának előkészítése

telepaks.hu

2021.10.05. 12:20

A tervezésről szóló szerződést október 4-én írta alá Szabó Péter, Paks polgármestere, valamint a tervező Paks-Óváros Konzorcium három képviselője.

Hirdetés

Aláírták a paksi főutca felújításának tervezéséről szóló szerződést. A tervek szerint a Kereszt utcától egészen a 6-os út becsatlakozásáig átalakul a főutca – számol be a telepaks.net. A jövőben tükörsima aszfaltburkolaton lehet majd közlekedni. Biztosított lesz a párhuzamos parkolás, a járdák térkőburkolatot kapnak és lesz külön kerékpársáv is – tájékoztatott Szabó Péter polgármester. A város vezetője elmondta, hogy

szegéllyel megtámasztott úttest és útcsatlakozások is szerepelnek majd a projektben, és a kapubejárók is térköves burkolatot kapnak. A felújítás tervezése mintegy nettó 114 millió forintból valósul meg.

A beruházás azon túl, hogy megteremti a korszerű városi utcaképet, fenntartja a közlekedésbiztonságot, gondoskodik az épített környezeti értékeink védelméről és tudatos fejlesztéséről.

 

Szakági tervezőgárda készíti elő a projektet

A tervezésben az AQUAREA Mérnöki Vállalkozási és Szolgáltató Kft., az AQUALINE Z+Z Szolgáltató Kft., a BOKÚT-Terv Kft., valamint a P&B Aqua Zrt. vesznek részt.

A beruházás rendkívül összetett, ezért olyan szakági tervezőgárda áll össze, amelynek tagjai között lesznek közvilágításban és vízi közmű felújításában jártas szakemberek is.

Szükség lesz kertészekre is, hiszen a projekt részeként már a tervezés szakaszában is nagy hangsúlyt fektet a városvezetés a zöldfelületekre. Szabó Péter szerint a Fő utca felújításának tervezése során kiemelt hangsúlyt kap a tájékoztatás is.

Helyi hírekPaksútfelújítás