2024.03.19, Kedd
Uszoda és sportcsarnok is épül Dombóvár új sportcentrumában
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Uszoda és sportcsarnok is épül Dombóvár új sportcentrumában

magyarepitok.hu

2021.05.17. 18:37

Az uszoda a babakortól kezdődő úszásoktatást, a szabadidős úszást, illetve a versenyúszást is kiszolgálja majd.

Hirdetés

Megjelent a Dombóvári Szabadidő-, és Sportcentrum tervezésére kiírt közbeszerzés a TED-en. A majdani nyertes feladata az engedélyes és kiviteli tervek elkészítése lesz, melyek valamennyi releváns szakági tervet is tartalmaznek. Az érintett ingatlanon fennálló épületek bontási tervdokumentációjának elkészítése, valamint a tervezői művezetés is a feladat része.

A dombóvári önkormányzat ajánlatkérése szerint a Katona József utca és Ivanich Antal utca között található ingatlanon létrejövő épülettömb az alábbaiakat tartalmazza majd:

  • uszoda rész 
  • tekepálya
  • sportpálya
  • lőtér
  • előtér


Egyetlen épülettömbben két nézőtér is lesz

A kiírás a főbb paramétereket is meghatározza, ezek alapján egy 2. kategóriájú kosárlabda pálya kerül kialakításra. Ezt a tornacsarnok épületrészt két középiskola is használni fogja beltéri testnevelési órák megtartására. A pálya melletti nézőteret 600 fő befogadására kell kialakítani. 

Az épület másik fő elemeként az uszodát alakítják ki, melybe egy 25 méter hosszú, hatpályás úszómedence és egy tanmedence kerül. A tervek szerint az uszoda képes lesz kiszolgálni a babakortól kezdődő úszásoktatást, a szabadidős úszást, illetve a versenyúszást is, mind edzés, mind versenyek megrendezése szintjén. A medencetér melletti nézőtér 200 főt tud majd befogadni.


A rendvédelmi szakközépiskola is új gyakorlóteret nyer

A zárt lőtér a vázlatterven az emeleten kapott helyet, a másik három funkciótól vasbeton födémmel és falakkal elválasztva, saját öltözővel és vizesblokkal. A lőteret az egyesületi használat mellett a dombóvári rendvédelmi szakközépiskola növendékei is használhatják majd lőgyakorlat céljából.

A negyedik épületrészt a négypályás tekepálya képezi, a négy fő funkcióval rendelkező épület egységei egy közös előcsarnokból lesznek megközelíthetőek. A létesítményhez tartozik majd az előcsarnokhoz kapcsolódó büfé is, melyhez a kültérről is építendő kapcsolat a közbeszerzés szerint.

Helyi híreksportcsarnokDombóvársportberuházások