2021.03.02, Kedd
Jó hír Szekszárdon: csökken a szennyvízben mért víruskópiaszám
illusztráció - pixabay

Jó hír Szekszárdon: csökken a szennyvízben mért víruskópiaszám

mti

2021.01.24. 03:08

Országszerte eddig 138 983 embert oltottak be, 5815-en már a második oltást is megkapták.

Hirdetés

Az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatót tartott pénteken. Müller Cecília közölte: eddig 138 983 embert oltottak be, 5815-en már a második oltást is megkapták. Emlékeztetett: a védettség a második oltást követő 7-10 nap múlva alakul ki.   

Mint mondta, a beoltottak aránya a teljes társadalomban még mindig nagyon alacsony, ezért  minden óvintézkedést "szigorúan és következetesen alkalmazni kell".   

Müller Cecília ismertette: a szennyvizek vizsgálata is kedvező tendenciát mutat. Győrben, Pécsen és Szombathelyen emelkedik, Szekszárdon, Szolnokon és Veszprémben egyértelműen csökken, a többi városban stagnál és alacsony a szennyvízben mért víruskópiaszám.  

Elmondta: folyamatosan figyelik a vírusmutációt is, hogy az eredményeket bevonják a magyar vakcinafejlesztésbe.   

Örömteli hírnek nevezte, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megállapodást kötött Oroszországgal nagy mennyiségű Szputnyik V vakcina vásárlásáról. "A föld négy sarkát is felkutatjuk annak érdekében, hogy minél szélesebb körben tudjuk védelemben részesíteni a magyar lakosságot" - fogalmazott az országos tisztifőorvos.

Helyi hírekkoronavírusSzekszárdvédőoltás