2024.03.28, Csütörtök
Pakson is végzik a szűrést az országos programban
Fotó: TelePaks

Pakson is végzik a szűrést az országos programban

telepaks.net

2020.11.23. 15:21

Pakson is elindultak a tesztelések az intézményekben, ami összességében 1000-15000 munkavállalót érint.

Hirdetés

A jelenlegi járványügyi helyzetben nagyon fontos állomás ez, az eredmények megmutatják a koronavírus terjedésének irányát, ütemét, a levont következtetések alapján megtehetők a szükséges intézkedések – mondta Szabó Péter polgármester a november 20-án megkezdett országos programról, aminek keretében a szociális intézmények, a bölcsődék, óvodák, iskolák és egészségügyi intézmények munkavállalóit szűrik koronavírusra intézményükben, önkéntes alapon.

Ennek megfelelően Pakson is elindultak a tesztelések az intézményekben, ami összességében 1000-15000 munkavállalót érint. Szabó Péter úgy tájékoztatott, hogy az iskolák már nem az önkormányzat fenntartásban működnek, a bölcsőde és az óvodák viszont igen, bízik abban, hogy kedvezőek lesznek az eredmények, hiszen fontos a működésük, hogy a szülők dolgozni tudjanak. – Optimista vagyok, de az elmúlt időszak tapasztalatai, illetve az alapján, hogy sokan nem produkálnak tüneteket fertőzés esetén, sajnos számolni kell azzal, hogy várhatóak pozitív eredményű tesztek – tette hozzá a városvezető.

Beszámolt arról, hogy a Paksi Életfa Idősek Otthonában pénteken (11.20.) harminckét munkavállalót teszteltek, aznap nem volt pozitív eredményű teszt. – A munkát ma (11.23.) reggel folytatták, az egyik munkavállaló koronavírustesztje pozitív lett. Mivel múlt héten dolgozott az illető, úgy határoztam, hogy az önkormányzat tesztelteti az otthon lakóit is saját költségen – mondta a polgármester, aki azt is elmondta, hogy időközben újabb osztályok kerültek karanténba (korábbi hír itt olvasható), tantermen kívüli digitális oktatásban vesznek részt a diákok.

– Érintett a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 6.A, 8.C, 4.B osztályai, a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola 5. osztálya, valamint a Paksi Balogh Antal Katolikus Iskola 1.B osztálya. A Paksi Benedek Elek Óvoda Kishegyi úti tagóvodájában a Nyuszi csoportot kellett karanténba utalni az egyik óvodapedagógus kontaktjaként. Mivel az intézmény pavilonos elrendezésű, és az óvodapedagógusok figyelnek arra, hogy az egyes csoportok az udvaron se érintkezzenek, a többi csoport nem érintett – összegzett Szabó Péter.

Helyi hírekPakskoronavírus