2024.04.19, Péntek
Kétnapos termelői vásárt rendeznek Pakson
Illusztráció (pixabay.com)

Kétnapos termelői vásárt rendeznek Pakson

telepaks.net

2020.10.27. 17:15

A kétnapos rendezvényen kiemelt szerepet kap az alma és a csokoládé.

Hirdetés

Ismét kétnapos programmal készül a Spájz termelők és kreatívok vására csapata, 2020. november 7-én és 8-án várják a lakosságot az Erzsébet Nagy Szálloda előtti térre. Az első napon az almáé lesz a főszerep óriási almavásárral, és a termelők jóvoltából mindenféle almás finomsággal várják a spájzolókat a kijelölt almapontokon.

Másnap a már hagyományos Csokoládéimádók napját tartják, ahol rengeteg kézműves csokoládé, bonbon, csokis lekvárok, krémmézek, sütemények, mentes csokoládék landolhatnak a kosarakban, miközben habos forró csokit kortyolhatnak.

A kijelölt csokipontokon a csokis túró ruditól a csokis szirupokon át a csokiba mártott chiliig mindent megtalálnak, sőt azt is megtudhatják, hogy milyen íze van a bor és a csoki találkozásának, az úgynevezett borbonnak.

A fentieken túl természetesen a megszokott széles termékkínálattal, így házi szörpökkel, lekvárokkal, tésztákkal, kézműves sajtokkal, mézekkel, friss és füstölt hentesáruval készülnek a termelők a Spájzra.


Igazi családi program várja a látogatókat

Az Ökocsiga Játszóház újabb, ingyenes interaktív kalandjátékkal készül a legkisebbeknek, akik a termelők és kreatívok vásárából elindulva egy többállomásos ismeretterjesztő kalandban vehetnek részt. A játékot teljesítő gyermekek között mind a két napon egy-egy termelői finomságokból összeállított nyereménycsomag talál gazdára.

Aki megéhezik, a Beatgrillnél csillapíthatja éhségét, többek közt grillezett csirkemellel, grillkolbásszal és húsmentes opcióként grillsajttal készülnek.

Most is lesz nyereményjáték, az alma és a csoki napon is 14 órakor sorsolnak, a szerencsés látogatók helyi termékekből összeállított ajándékcsomagokkal gazdagodhatnak.

Várnak minden érdeklődőt Tolna megye Gyémánt díjas rendezvényére tehát 2020. november 7-én és 8-án, töltsék fel a spájzuk polcait almával és a legfinomabb kézműves csokoládékkal.

A pandémiás helyzetre való tekintettel a termelők és a program partnerei a higiéniás szabályok betartásával szájmaszkban és kesztyűben dolgoznak, a standoknál kihelyezett kézfertőtlenítőt találnak a spájzolók. Kérnek mindenkit, hogy figyeljenek egymásra szájmaszk viseletével, és a védőtávolság betartásával. Az első 150 vásárlót mindkét napon egyedi Spájz logós szájmaszkkal lepik meg.

A rendezvény kiemelt támogatói Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., támogatója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Helyi hírekPaksTermelői Piackirakodó vásár