2024.05.21, Kedd
Bikácsi Szüreti Forgatag az egészség jegyében
Sárréti Média

Bikácsi Szüreti Forgatag az egészség jegyében

Sárréti Média

2020.09.11. 10:20

Köpölyözés és nyuvasztás is szerepel a népigyógyászati programok között.

Különleges hétvégére várják az érdeklődőket szeptember 12-13. között Bikácson. A Forgatag gerincét adó Népigyógyászati programot hagyományteremtő céllal indították a tavalyi évben útjára. A kikapcsolódásé a főszerep ezen a hétvégén, hiszen egyedi programokkal, bemutatókkal, ismertetőkkel készülnek a látogatók részére.

A Bikácsi Szüreti Forgatag nemcsak a szórakozásról, hanem az újjászületésről is szól, hiszen az egészség a testi és lelki harmónia együttese.

A nép a maga ösztönös nyelvén úgy határozza meg az egészséges embert: helyén van az esze és a szíve. Igazán bölcs mondás, mert az egészséghez valóban a test, a lélek és a szív összhangja szükséges.

Mindkét nap adódik lehetőség arra, hogy a népigyógyászati programokat kipróbálják az érdeklődők. 9.00-20.00-ig díjmentesen vehetik igénybe az alábbi szolgáltatásokat:

  • csontkovácsolás,
  • köpölyözés,
  • nyuvasztás,
  • masszázs,
  • talpmasszázs,
  • kenés-inazás,
  • rovásolás gyógynövény ismertetővel.

 

Színes programok várják az érdeklődőket

A szervezők a család minden tagjára gondoltak, a gyermekek számára is színes programokkal készülnek, lesz ott játszóház, például babasarok, vízezős-, csapatépítő és logikai játékok, kézműves foglalkozások. Továbbá egész napos vásár várja a látogatókat kézzel készült, hazai termékekből: a helyi gazdák árui mellett megtalálhatók dísztárgyak, táskák, és minden ami kézzel készül. De lesznek még művészeti, méhészeti és íjász bemutatók, koncertek, szüreti mulatság.

Szombaton - többek között - Fresz Zsuzsanna népigyógyász tart előadást a népi gyógyászatról, a hagyományos gyógynövény kultúra alkalmazásáról, de előadásokat hallhatunk még a kis kertek és nagy kertek fontosságáról, az állattartás egészségre gyakorolt hatásáról, a hagyományainkról, az egészségünk megóvásáról, betegségek megelőzéséről a magyar agrárkultúra tradicionális népi gyógyászatban alkalmazott eljárásaival.

Helyi hírekBikácsrendezvényegészségprogramajánlónépigyógyászat