2024.02.24, Szombat
Megjelentek az energetikai felújítást támogató pályázatok
Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök archív

Megjelentek az energetikai felújítást támogató pályázatok

www.telepaks.net

2020.05.12. 15:25

A március 11-i ülésen döntött a képviselő-testület az iparosított és hagyományos technológiával épült ingatlanok energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének támogatásáról szóló pályázatok kiírásáról.

Hirdetés

Néhány nappal később a koronavírus-helyzet miatt a pályázatok előkészítését és beadását a személyes egyeztetések csökkentése érdekében Szabó Péter polgármester visszavonásig felfüggesztette, ami május 11-i hatállyal megtörtént, így most megjelentek a pályázatok, amelyek tartalmát tekintve nincsen változás, csak a beadás ideje módosult.

Az önkormányzat által jóváhagyott keretösszeg a két pályázatra összesen bruttó 75 millió forint. Lakásonként, ingatlanonként – attól függően, hogy az adott pályázat egy vagy több célt kíván megvalósítani – legfeljebb 500-700 ezer forint utófinanszírozású támogatásra számíthatnak a pályázók –tájékoztatott Szabó Péter polgármester.

Pakson 2006 óta támogatja a lakossági energetikai korszerűsítéseket, azóta több mint 1700 nyertes pályázat volt. Tavaly 157 hagyományos és 13 panelos támogatási kérelmet nyújtottak be, előbbiből 142, utóbbiból 13 pályázatot fogadtak be. A kiírásban szereplő célok közül az elmúlt évben a legnépszerűbb a fűtéskorszerűsítés volt. Ez most is szerepel a támogatási célok között – mindkét pályázat esetében – valamint a nyílászárócsere, a hőszigetelés, és a megújuló energiafelhasználás kialakítása vagy növelése.

A pályázatokat 2020. június 25-én 8 és 16 óra között lehet benyújtani, a 2020. június 25. előtt benyújtott pályázatokat a kiíró nyilvántartásba veszi, de vizsgálat nélkül elutasítja. A befogadás nem jelenti a támogatás megítélését. A kiíró a pályázat befogadását követően legkésőbb 30 napon belül bírálati döntést hoz. A részletes pályázati kiírások további fontos információkkal a paks.hu honlapon a Lakossági pályázatok rovatban megtalálhatók, ide kattintva is elérhetők.

 

Helyi hírekPaksenergetikai felújításkoronavírus