2024.07.23, Kedd
Önkéntesek jelentkezését várják az idősek ellátására Pakson is
Illusztráció (fotó: www.pixabay.com)

Önkéntesek jelentkezését várják az idősek ellátására Pakson is

paks.hu

2020.03.18. 13:16

Pakson és a járás területén élő idős polgárainkat arra kérik, hogy amennyiben nem él a környezetükben olyan ismerős, családtag, akire számíthatnak, jelentkezzenek

Önkénteseket szerveznek az idősek ellátására, várják azokat a fiatal önkénteseket, akik segíteni szeretnék ezt a szociális munkát. Jelentkezzenek a Paksi Kistérségi Szociális Központnál, Borbás László igazgatónál (telefon: 75/830-480, email: [email protected]), ahol a jelentkező önkéntesek munkáját koordinálják, valamint egészségügyi és szociális felkészítésben is részesülnek. A regisztrált önkéntesek személye a csalások elkerülése érdekében a központnál leinformálható, jelent meg a felhívás az idősek ellátásáról szóló polgármesteri közlemény részeként.

A tájékoztatóban olvasható, hogy az idős embereket fenyegeti leginkább a koronavírus. Pakson és a járásban is sok olyan idős ember él, aki nemcsak 70 év feletti, de sokan közülük egyedülállóak is. Határozottan arra kérik őket, hogy ne hagyják el az otthonukat. Idős társaink jelentős része nehezen kér segítséget. Ezért családtagjaikat, közvetlen szomszédjaikat arra kérik, keressék meg a hatékony segítség formáit, és ajánlják fel segítségüket idős embertársainknak.

Pakson és a járás területén élő idős polgárainkat arra kérik, hogy amennyiben nem él a környezetükben olyan ismerős, családtag, akire számíthatnak, jelentkezzenek. A házi segítségnyújtás működik, amennyiben egyedül élő idős segítségre szorul, jelezzék a Paksi Kistérségi Szociális Központnál a 75/830-480-as telefonszámon. A tájékoztató arra vonatkozó információkat is tartalmaz, hogyan segítsük az időseket, illetve mit tegyenek a megelőzés érdekében otthonukban az idősek. A teljes közlemény ide kattintva elérhető.

Helyi hírekPakskoronavírusidőskor