2024.04.19, Péntek
Idei első ülését tartotta a tűzmegelőzési bizottság
katasztrofavedelem.hu

Idei első ülését tartotta a tűzmegelőzési bizottság

katasztrofavedelem.hu

2020.02.24. 14:52

Az előző év tevékenységét értékelő, illetve az idei esztendő céljait meghatározó ülését tartotta ma a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartott tanácskozáson az igazgatóság vezetése mellett a koordinációs testület tagjai vettek részt.

Hirdetés

Az értekezletet dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató nyitotta meg, aki elsőként köszönetet mondott a tagoknak a bizottság tevékenységéhez nyújtott segítségükért. Az igazgató megállapítása szerint a tűzmegelőzési bizottság jelentős mértékben járult hozzá az állampolgárok tűzvédelemmel és tűzmegelőzéssel összefüggő tájékoztatásához. Az idei évre vonatkozóan a tűzesetekkel összefüggő sérülések és halálesetek, a szabadtéri tüzek, valamint a szén-monoxid-mérgezések megelőzésével összefüggő tájékoztatást emelte ki. 

Bán Attila tű. ezredes, a bizottság ügyvezető elnöke a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság 2019. évi munkájáról tartott tájékoztatást a megjelenteknek. Az ezredes beszámolójából kiderült, hogy a bizottság tavaly több mint száz rendezvényen jelent meg, melyek során a tűzmegelőzéssel kapcsolatos üzenetei mintegy tízezer emberhez jutottak el. A bizottság tevékenységében a hivatásos állomány mellett közösségi szolgálatos diákok is részt vettek. A több éve futó kéménytüzes kiállítás tavaly huszonöt településre jutott el, így ezzel együtt már a megye ötvenöt településén volt látható. 

A tűzmegelőzési bizottság ez évi céljainak és munkatervének ismertetésekor Bán Attila elmondta, hogy a cél továbbra is töretlen, a megyében keletkező tűzesetek, sérülésekkel járó káresetek megelőzése, a különböző korcsoportokhoz történő információk célzott eljuttatásával.

Helyi hírekKatasztrófavédelemtűzoltóság