2024.03.19, Kedd
Kétszáz új lakás épül Szekszárdon

Kétszáz új lakás épül Szekszárdon

mti

2019.12.17. 20:01

A város további jelentős fejlesztésekre számíthat a paksi óriásberuházás beindulása miatt.

Hirdetés

Csaknem kétmilliárd forint támogatást kap fejlesztéseihez a szekszárdi önkormányzat a Paksi Ipari Park (PIP) Nonprofit Kft.-től. A hírt a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, illetve Szekszárd polgármestere jelentette be Szekszárdon sajtótájékoztatón. 

Süli János miniszter hangsúlyozta: a Paks II. projekt megvalósításában fontos szerepet szánnak Szekszárdnak. Közös érdek, hogy a város és a régió is fejlődjön. Azt mondta, a tolnai megyeszékhelyen épülő, iparterületi útnak köszönhetően az ott működő vállalkozások könnyebben jutnak el majd Paksra. "Szekszárdon a tervek szerint kétszáz lakás épül" - tette hozzá.

Ács Rezső polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta: a támogatást oktatási, szociális és gazdaságfejlesztési projektek önerejéhez használják fel. A projektek keretében többek között iskolaépületek energetikai korszerűsítését végzik el, bölcsődét, orvosi ügyeleti központot, körforgalmat és elkerülő utat építenek.

Helyi hírekSzekszárdenergetikalakásépítés