2024.04.19, Péntek
Tűzmegelőzési ismeretekkel gazdagodtak a paksi kisdiákok
Illusztráció - brenner.martinus.hu

Tűzmegelőzési ismeretekkel gazdagodtak a paksi kisdiákok

katasztrofavedelem.hu

2019.09.18. 13:09

Tűzmegelőzési ismeretek témakörben tartott előadást a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Cseresznyéskert Erdei Iskolában ma délelőtt.

Hirdetés

Peti Zsolt tű. őrnagy, a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági osztályának kiemelt főelőadója elsősorban a szabadtéri tűzgyújtás szabályaira helyezte a hangsúlyt tájékoztatója során. Az életkori sajátosságok figyelembe vételével az őrnagy többek között azt is elmondta a gyerekeknek, hogy mire kell figyelni, ha például szalonnasütésre kerül sor akár otthon, akár egy osztálykirándulás alkalmával. A szabadtéri tűzgyújtás mellett az otthoni tűzesetek megelőzéséről is esett szó a délelőtt folyamán, de Peti Zsolt azt is elmondta a gyerekeknek, hogy kell segítséget kérni, ha mégis megtörténik a baj.

 

A mai előadás része a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság programjának, mely során a katasztrófavédelem munkatársai rendszeresen tartanak tájékoztató előadásokat az egyes évszakokhoz köthető tűzmegelőzési tudnivalókról, illetve időszerű figyelmeztetésekkel, hasznos tanácsokkal látják el a lakosságot a legkisebbektől az idősebb korosztályig, beleértve a gazdasági élet szereplőit is.

Helyi hírekPakstűzoltóság