2023.10.04, Szerda
Az új Duna-híd kapcsán tartottak lakossági fórumot Pakson
Illusztráció (a komáromi-híd látványterve)

Az új Duna-híd kapcsán tartottak lakossági fórumot Pakson

paks.hu

2019.08.25. 08:20

A majdani beruházás két fő tengelye az 512-es út, amely a Kalocsától, a Dunán keresztül, Dunaszentgyörgyöt érintve eléri az M6-os autópályát.

Hirdetés

A Kalocsa-Paks térségében tervezett új Duna-híd építése és az ehhez kapcsolódó úthálózat fejlesztése miatt az önkormányzat módosítja a Településszerkezeti Tervet és Paks Város Helyi Építési Szabályzatát. A teljes körű nyilvánosság biztosításának érdekében lakossági fórumot tartott az önkormányzat augusztus 21-én, ahol elhangzott: a regionális jelentőségű híd, és az ahhoz kapcsolódó utak terveit a város készen kapta, a Paksot érintő utak nyomvonalát az önkormányzattal egyeztették.

A majdani beruházás két fő tengelye az 512-es út, amely a Kalocsától, a Dunán keresztül, Dunaszentgyörgyöt érintve eléri az M6-os autópályát. Erre merőleges lesz a Gerjent Pakssal összekötő út. Ezek 2x1 sávosak lesznek, a hidat gyalogos és kerékpáros átvezetéssel is ellátják.

A fórumon megjelentek kérdéseket, észrevételeket fogalmazhattak meg, az egyik arra vonatkozott, mikor kezdődik és fejeződik be a beruházás, de, mint azt a fórum elején Horváth András városi főépítész elmondta, erre nem tudnak, és nem is jogosultak választ adni. A fórumon jelen levő szakember, Dugovich Pál a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. előzetes információit tolmácsolta, miszerint a kivitelező pályáztatása várhatóan még ebben az évben megtörténik, a befejezésre 2022-ben lehet számítani.

Helyi hírekPakslakossági fórumhídépítés