2024.04.24, Szerda
Az Akvarell Művészeti Stúdió kiállítása mutatkozik be Pakson
Illusztráició (polifarbe.com)

Az Akvarell Művészeti Stúdió kiállítása mutatkozik be Pakson

paks.hu

2019.08.21. 16:42

Az Akvarell Művészeti Stúdió Magyarországon több helyen is kiállítja műveit 2019-ben, az első kiállítás Pakson lesz.

Hirdetés

Novouralszk városa Oroszország szívében, az uráli régió középső részén található, ahol 1949 óta működik az orosz atomipar egyik legjelentősebb vállalata. A város nemcsak ipari létesítményeiről híres, hanem számos kulturális és művészeti intézménnyel is büszkélkedhet. Közülük különleges helyet foglal el az Akvarell Művészeti Stúdió, amelyet a város művészeinek kezdeményezésére alapítottak 2012-ben, Tatyjana Kolesznyikova festőművész vezetésével.

A stúdió néhány esztendő alatt hosszú utat tett meg művészeti iskolaként, és ma a város talán legjelentősebb művészeti képzési központja, amely nyitott minden tanulni, alkotni, fejlődni vágyó ember előtt. Kurzusai között szerepel rajz, festészet, szobrászat és iparművészet.


Pakson lesz a stúdió első hazai kiállítása

Az Akvarell Művészeti Stúdió Magyarországon több helyen is kiállítja műveit 2019-ben, az első kiállítás Pakson lesz. A kiállítás anyaga igen gazdag. A művek egy része klasszikus festmény, tájkép és csendélet. A második részt kollázsok, illetve batikok alkotják. A kiállított képek harmadik csoportja Alexandra Pavlovna Romanova orosz nagyhercegnő, József nádor első feleségének életéről szól.

A kiállítást 2019. augusztus 22-én 17 órakor nyitja meg Prof. Dr. Szegál Borisz a Csengey Dénes Kulturális Központban. A megnyitón közreműködik Dránovics László (harmonika). A kiállítás védnöke Tell Edit, a Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Helyi hírekPakskiállításkultúra