2024.04.25, Csütörtök
Egészségházat adtak át Gerjenben
tolnamegye.hu

Egészségházat adtak át Gerjenben

tolnamegye.hu

2019.05.31. 15:58

Az épületben, ahol az egészségház helyet kapott, korábban a könyvtár, a védőnői szolgálat és a körzeti megbízott irodája működött.

Hirdetés

A pénteki ünnepségen Romhányi Károly polgármester elárulta, a feleségéé volt az ötlet, hogy az egészségügyi alapellátások egy helyre kerüljenek a településen, az önkormányzat pedig talált ehhez megfelelő pályázatot. Az európai uniós forrás mellé a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól is nyertek támogatást, így eszközbeszerzésre több pénzt tudtak fordítani. Vásároltak többek között röntgent, defibrillátort és EKG-készüléket is.

Az átadón köszöntőt mondott Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter is. Azt hangsúlyozta, hogy a gyermekeké a jövő, és a kormány fontosnak tartja a kistelepülések fejlesztését. A miniszterhez hasonlóan Ribányi József, a megyei közgyűlés alelnöke is azt hangsúlyozta, tenni kell a falvak lakosság megtartásáért.

Az ünnepségen az óvodások adtak műsort, majd Rostás Jenő katolikus plébános szentelte fel az épületet és Véghné Sándor Emma református lelkész mondott áldást.

Egy épületbe kerültek az alapszolgáltatások. Az épületben, ahol az egészségház helyet kapott, korábban a könyvtár, a védőnői szolgálat és a körzeti megbízott irodája működött. A teljes körű felújítást követően a védőnői szolgálatot, a háziorvosi és a fogorvosi rendelőt alakították ki ott. A beruházás 50 millió 200 ezer forintba került.

Romhányi Károly elmondta, folyamatban van a művelődési ház felújítása, az iskola energetikai korszerűsítése és hamarosan kezdődik az óvoda-bölcsőde építés is.

Helyi hírekTolna megyeTolnaegészségügy