2024.04.25, Csütörtök
Megújítanak egy városrészt Simontornyán
A település madártávlatból (tothgeza.hu)

Megújítanak egy városrészt Simontornyán

MTI

2019.01.10. 09:30

A fejlesztés keretében egy új tűzoltószertárat is építenek, ahol el tudják helyezni a helyi önkéntes tűzoltó-egyesület autóit.

Hirdetés

Több mint 400 millió forintos támogatással, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újítanak meg egy városrészt Simontornyán - közölte a város polgármestere.

Csőszné Kacz Edit elmondta: az önkormányzat 415 millió forintot fordít a Gyár utca mellett fekvő, csaknem egy hektáros, barnamezős terület rendbetételére.

A projekt keretében felújítják az önkormányzati tulajdonú Városüzemeltetési Kft. épületét és új tűzoltószertárat építenek. A negyven taggal működő helyi önkéntes tűzoltó-egyesületnek jelenleg nincs telephelye, az új szertárban el tudják helyezni majd az egyesület tűzoltóautóit. Az érintett területen később két inkubátorcsarnok is épülhet.

A rehabilitáció célja, hogy a vállalkozások, befektetők és a lakosság számára vonzó, környezetileg fenntartható városi környezet alakuljon ki - fogalmazott a polgármester.

Az idén kezdődő, hároméves projekt részeként a környezettudatosságot segítő és bűnmegelőzési programokat, szakmai, közösségi fórumokat is tartanak.

Helyi hírekTOPsimontornyaTOP pályázatokvárosfejlesztés