2024.03.28, Csütörtök

Elkészült Dunaföldvár 26 ezer négyzetméteres hazai tulajdonú papírgyára

magyarepitok.hu

2018.11.10. 10:10

A Vajda Papír több mint 100 új munkahelyet teremtett a 15 milliárd forintos fejlesztéssel felépülő üzem kialakításával.

Hirdetés

Átadták a hazai tulajdonú Vajda Papír Kft. zöldmezős beruházásban elkészült új gyárát, melyet a Scorpio-Trans Kft. kivitelezésében valósítottak meg zöldmezős beruházásban. A 15 milliárd forintos projektben felépült 26 ezer négyzetméteres üzem Magyarország legmodernebb higiéniai alappapírját állítja majd elő – derült ki a Vajda Papír sajtóközleményéből.

A több mint 100 munkás segítségével felépített dunaföldvári komplexumban csak a fedett raktárok tesznek ki egy futballpályányi területet, a gépcsarnokok alapozáshoz felhasznált vasbeton és az épületszerkezetek teljes súlya pedig a Lánchíd tömegének négyszeresére rúg.

 

A gyár építkezése (Vajda Papír Kft.)

 

3 kontinensre exportálnak magyar papírtermékeket

A Tolna megyei településen egy 15 milliárd forintos beruházásban 15 hónap alatt készült el a gyár, melyben több mint 100 új munkahelyet teremtett az Ooops!-termékcsaládról ismert, higiéniai papíreszközöket gyártó Vajda Papír. A fejlesztés mintegy 4,5 milliárd forintos állami támogatással valósulhatott meg.

 

A gyár építkezése (Vajda Papír Kft.)

A cég 3 kontinensre exportál hazai és norvég gyáraiból, melynek kapacitását jelentős mértékben megnövelte a dunaföldvári beruházás. Az építkezés befejeztével a korábban alapanyagimportra szoruló cég saját maga tudja majd előállítani a korábban külföldről behozott ipari hozzávalókat.

„A külföldi gyártás mellett mostantól hazai környezetben is képesek vagyunk az alappapír előállítására. A papír legmagasabb feldolgozottságának elérése hosszú évek óta kiemelt célunk volt”

– mondta el a megnyitón Vajda Attila, a Vajda Papír ügyvezető igazgatója.

Az átadón szintén felszólaló Varga Mihály pénzügyminiszter a cég eredményességét méltatta.

„Egy kis garázscégből indulva megvalósult a magyar sikertörténet: a Vajda-Papír új, Magyarország legmodernebb papírgyárának megnyitása. Volt bátorságuk és mertek kockáztatni. Cégük ma már meghatározó szereplője a papíripari ágazatnak”

- fejtette ki a tárcavezető.

Helyi híreképítőipari cégekdunaföldvárüzemépítésüzemfejlesztésScorpio-Trans Kft.