2024.02.24, Szombat

Tűzoltómaraton Szekszárdon

Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.05.11. 12:41

Első alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a 105 tűzoltó váltómaratont a szekszárdi sportpályán. A versenyen öt csapat indult.

Hirdetés

A bajnokságot Berecz György tű. ezredes, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ igazgatója, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke nyitotta meg, majd dr. Balázs Gábor tű. ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a résztvevőket.
 


A verseny ötlete a kihívás napja kapcsán már tavaly felmerült a szervezőkben – akkor helyben rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az idén azonban már országosan is meghirdették. A megmérettetés lényege, hogy – a tűzoltóság hívószámának megfelelően – 105 kört kellett teljesíteniük a nevezőknek, akik legfeljebb tízfős csapatokkal indulhattak, tetszőleges váltásban, ki-ki felkészültségéhez és erőnlétéhez mérten.
 
Csongrád tíz-, Tolna hét-, Pest megye, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Atomerőmű Létesítményi Tűzoltósága pedig öt-ötfős csapattal nevezett a maratonra.
 
A szekszárdi rekortánpálya tökéletes helyszínt biztosított a táv megtételéhez. Az indulóknak a szikrázó napsütés és az ilyenkor megszokottnál melegebb időjárás sem szegte a kedvét. Minden csapat más-más taktikát választott. A legeredményesebbnek a Csongrád megyeiek módszere bizonyult: toronymagasan verték a mezőnyt, kevesebb, mint két és fél óra alatt teljesítették a negyvenkét kilométert. Őket a BM OKF csapata követte, ami tíz-, míg a tolnaiaké harmincperces hátránnyal lépték át a célvonalat. Az Atomerőmű és a Pest MKI csapatának kicsivel több mint három órára volt szüksége a táv teljesítéséhez.
 


A verseny leggyorsabb köre Bot Csaba szekszárdi tűzoltó nevéhez fűződik, aki ötvennyolc másodperces idejével kimagasodott a mezőnyből.

Helyi hírekSzekszárdTolna Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságTűzoltómaraton105 tűzoltó váltómaraton