2024.04.25, Csütörtök
Szakmai Konferenciával kezdődött az új tanév Szekszárdon
Kép: Illusztráció, pixabay.com

Szakmai Konferenciával kezdődött az új tanév Szekszárdon

Tolna Megyei Kormányhivatal

2017.09.06. 10:59

Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott nyitotta meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebersberg Központ közös szervezésében megrendezett Tolna Megyei Tanévnyitó Szakmai Konferenciát, melynek a szekszárdi Garay János Gimnázium adott otthont.

Hirdetés

A rendezvény a Garay János Alapfokú Művészeti Iskola tanulójának versével, valamint a Liszt Ferenc Zeneiskola tanulóinak klarinét előadásával vette kezdetét.

Ezt követően, Dr. Horváth Kálmán köszöntőjében kiemelte, a magyar nemzet megerősödéséhez – Kis-Magyarországon és a határainkon túl is – erős fundamentumokra van szükség, melyek közül az egyik legfontosabb a mindenki által megszerezhető tudás. Továbbá hangsúlyozta, hogy a szülőknek, tanároknak és a diákoknak is azon kell munkálkodniuk, hogy a megszerzett tudással kitűnjünk Európa és a világ nemzetei közül.

A köznevelés helyzetéről, fejlesztési irányairól az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa, Sipos Imre beszélt, Dr. Gloviczki Zoltán az Oktatási Hivatal elnöke ismertette a hivatal főbb feladatait a 2017/18-as tanévre vonatkozóan, valamint Kotán Attila elnökhelyettes úr a Klebersberg Központ legfontosabb feladatairól és fejlesztéseiről tartott tájékoztatót a megjelent megyei intézményvezetőknek.

 

Forrás: Tolna Megyei Kormányhivatal

Helyi hírekTolna megyeSzekszárdoktatás2017/2018-as tanévszakmai konferenciatanévnyitó ünnepség