2024.03.19, Kedd

Zsűrizték a paksi virágos kerteket

paks.hu

2017.06.29. 16:02

2017-ben a legszebb virágos kertes ház, a legszebb virágos lépcsőház és a legszebb virágos utca kategóriákban hirdette meg Pakson a lakossági virágosítási versenyét az „Együtt a parlagfű ellen” Alapítvány.

Hirdetés

Paks Város Önkormányzatának támogatásával az „Együtt a parlagfű ellen” Alapítvány idén is meghirdette lakossági virágosítási versenyét. A versenyre nevezett házakat, lépcsőházakat és utcákat idén júniusban zsűrizték három kategóriában: a „legszebb virágos kertes ház”, a „legszebb virágos lépcsőház” és a „legszebb virágos utca”.

Az önkormányzat által támogatott megmérettetésre idén 92 családi házat, 13 lépcsőházat, valamint 3 utcát neveztek, a jelentkezők munkáját ezúttal egy alkalommal értékelte a szakmai bíráló bizottság. A zsűrizésnél szempont volt, hogy a kert tiszta, rendezett, virágos és gyommentes legyen, valamint közterületről belátható.

Az eredményhirdetés augusztus végén lesz az alapítvány székhelyén. Az elért minősítéstől függően különböző mennyiségű virágpalánta a jutalom, az egynyári virágpalántákat pedig 2018 tavaszán osztják majd ki.

 

Forrás: paks.hu

Helyi hírekPaksönkormányzatversenyvirágosítás