2024.04.19, Péntek

A Dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Bölcsődei Tagintézménye a megnövekedett gyermeklétszám miatt szeretne egy új csoportot indítani a következő évben. A bővítésre a városvezetés szerint is szükség van.

Hirdetés

Szabó Loránd polgármester elmondta, az intézmény szakmai létszáma egy fővel gyarapodik majd, hiszen a gyermeklétszám emelésével szüksége van a bölcsődének egy dadusra, később pedig majd két nevelőre. Ezen kívül az épület is kívül-belül megújul, kicserélik a nyílászárókat, tető- és fal szigetelést is elvégeznek, továbbá udvarrendezés is a terv része, valamint energetikai korszerűsítés is szeretnének, amivel a költségeket csökkenteni tudják – emelte ki a városvezető.

A becslések szerint 20-25 millió forintba fog kerülni az épület korszerűsítése, amely két részletben zajlik majd, az első idén ősszel, a másodikat pedig 2018-19 nyarán tervezi a fenntartó szervezet.

Bálintné Bende Klaudia bölcsődevezető elmondta, jelenleg 40 férőhely áll rendelkezésükre, most 53 gyermek szülője kérte a gyermeke felvételét, ezért kérték a segítséget. Továbbá a bölcsődében sajátos nevelési kisgyermekeket is tudnak majd fogadni, így szeptembertől egy ikerpár fog érkezni hozzájuk, ami azt is jelenti, hogy több férőhelyre lesz szükségük a következő időszakban.

 

Forrás: dombomedia.hu

Helyi hírekenergetikai korszerűsítésfelújításDombóvárbővítésDombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde