2024.06.23, Vasárnap

Önmagát oszlatta fel a bölcskei képviselő-testület

mti

2017.05.04. 15:17

A feloszlatás eredményeképpen hamarosan időközi választásokat kell majd tartani a Tolna megyei községben.

Tomolik János alpolgármester (független) tájékoztatta az MTI-t arról, hogy április 27-én döntött az önfeloszlatásról a nem egészen 2800 lakosú Bölcske képviselő-testülete. 

Öten szavaztak a feloszlásra, egy képviselő és a polgármester pedig ellene. 

Indoklásul Tomolik János azt hozta fel, hogy a 2014-ben megválasztott új polgármester szerintük nem képviselte kellőképpen a falu érdekeit, nem adott a döntésekhez elegendő információt, a lakosság tájékoztatása pedig nem volt elég tényszerű. Ezek miatt korábban a testület korlátozta a polgármester hatáskörét, és ellenőrzése alá vonta a helyi lapot. Végül pedig úgy ítélték meg, hogy nem tudják együtt szolgálni a falu érdekeit.

Baranya István polgármester azt mondta, mindvégig az együttműködés szándéka vezérelte, kompromisszumkész volt, amit az is bizonyít, hogy jelenleg 18 pályázatuk van folyamatban, tehát tudtak a falu érdekét szolgáló döntéseket hozni. Az elmúlt két és fél évben azt tapasztalta, hogy a rutinos képviselők nem segíteni akarták őt, hanem a hibáit keresték - tette hozzá.

Grist Julianna jegyző azt mondta, hogy a helyi választási bizottság várhatóan jövő hét elején kiírja az időközi polgármester- és képviselő-választást, amelyre augusztus első felében kerülhet sor.

 

Forrás: mti

Helyi hírekTolna megyeBölcskeképviselő testületidőközi választás