2024.03.28, Csütörtök
Ismét összemérték tudásukat a dombóvári diákok
Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Ismét összemérték tudásukat a dombóvári diákok

police.hu

2017.05.20. 14:52

2017. május 19-én ötödik alkalommal rendezte meg a Prevenciós Napot a Dombóvári Rendőrkapitányság, amelyben társszervezőként működött közre a Viharmadár Önkéntes Mentő Egyesület.

Hirdetés

A Dombóvári Rendőrkapitányság 2017. május 19-én délelőtt ötödik alkalommal rendezte meg a Prevenciós Napot, amelyben társszervezőként működött közre a Viharmadár Önkéntes Mentő Egyesület. A rendezvény házigazdája az Esterházy Miklós Szakképző Iskola volt. A helyszínen a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem is bemutatót tartott.

A prevenciós napra a város valamennyi középiskoláját meghívták, intézményenként három csapat vett részt a játékos programsorozaton. A kilenc csapat tagjai a bűn- és balesetmegelőzés témaköreire épített versenyszámokban mérték össze tudásukat. A résztvevőknek kerékpáros ügyességi versenyen, akadálypályán és más elméleti és gyakorlati jellegű versenyeken is bizonyítaniuk kellett rátermettségüket. A megmérettetés jelentős eleme volt a csapatinduló. A verseny helyezettjei kupát és érmeket kaptak.

A szervezők az iskolásokon kívül a helyszínre invitálták a város ovisait is, akik csoportokban érkeztek és nagy örömmel próbálták ki a mentőszolgálat, a katasztrófavédelem, valamint a rendőrség járműveit. A rendőrség határvadász-képzésének toborzása is helyett kapott a programok között.

Helyezettek:

I.: Apáczai Csere János Szakközépiskola Dombóvár "INFÓZIÓSOK" nevű csapata
II.: Ilyés Gyula Gimnázium Dombóvár  "Illyés Gyusza 28" nevű csapata
III.: Illyés Gyula Gimnázium Dombóvár  "Dóri és az Elitek" nevű csapata

Kerékpáros ügyességi verseny különdíj:
Lány: Mohai Lili (Illyés Gyula Gimnázium Dombóvár )
Fiú: Gebhart Kevin (Illyés Gyula Gimnázium Dombóvár)

Csapatinduló különdíj:
Apáczai Csere János Szakközépiskola Dombóvár "INFÓZIÓSOK" nevű csapata

 

Forrás: police.hu

Helyi hírekDombóvárDombóvári RendőrkapitányságPrevenciós Napjátékos programsorozat