2024.03.29, Péntek

Hat napig ünnepelt Dombóvár

dombovar.hu

2017.04.15. 20:12

Április első hetén várossá avatásának 47. évfordulóját ünnepelte Dombóvár. A programsorozatot lezáró gálán átadták a városi kitüntetéseket is.

Hirdetés

A város hetét lezáró gálán a dombóvári szépség, Zselcsényi Zsófi a köszöntötte a megjelenteket, majd a Spark Sax Band lépett fel. Az eseményen részt vettek a város politikai, közigazgatási, államigazgatási és intézményvezetői, Dombóvár díszpolgárai és a horvát testvérváros, Ogulin küldöttsége, köztük Jure Turkovic polgármester.

A gálán adták át az idei városi elismeréseket, elsőként a tavalyi évben bevezetett ifj úsági díjakat. Kiemelkedő sporteredményéért a Buzánszky Jenő-díjat Fónai Friderika, a sikeres dombóvári kötélugró vette át. A tudományok terén jeleskedett, így dr. Péter Gyula-díjat kapott Ingula Panna, a József Attila Általános Iskola 7.a osztályos tanulója. A város kulturális életében értéket teremtő fi atalok közül az Ambrus Sándor-díjat Marton Márknak ítélték oda, a dombóvári zeneiskola fennállásának egyik, ha nem a legeredményesebb növendékének.

Dombóvár Város Elismerő Díszjelvénye annak adományozható, aki a település érdekében folyamatosan, több éven keresztül kifejtett munkájával kiemelkedő érdemeket szerzett a város fejlődésében. Az elismerést Szabó Loránd polgármester adta át dr. Varga Ferencné nyugalmazott igazgató-helyettesnek, karnagynak, Tarr Ágnes óvodavezetőnek, Krauss Péter nyugalmazott iskolaigazgatónak, korábbi önkormányzati képviselőnek, Tilinger Sándor fotográfusnak és Szabotin Károly kertész szakembernek, a Költségvetési Üzem volt vezetőjének, korábbi önkormányzati képviselőnek.

Az önkormányzat a közösségépítés kiemelkedő szerepét hangsúlyozva hívta életre a Dombóvár Elismert Közössége díjat, melyet 2017-ben a Dombóvári Ifj úsági Fúvószenekar és Tücsökzenekar vehetett át. A dombóvári székhellyel rendelkező gazdasági társaságok munkásságának elismeréséül alapított Ivanich Antal-díjat idén a Viessmann Technika Dombóvár Kft. nyert el. A rangos eseményen Dombóvár Város Díszoklevelét kapta meg Kövécs Gyula vállalkozó.

A kitüntetések csúcsát, Dombóvár díszpolgári címét, „Pro Oppido Dombóvárt” Geresdi István nyugdíjas vasutas, korábbi MÁV Építési Főnökség vezetője vehette át.

A gálán mondott beszédében Szabó Loránd polgármester öszszefoglalta az ünnepi héten átadott fejlesztéseket – ezekkel lapunk következő oldalain részletesen foglalkozunk – és szólt arról is: bár máris küzdelmes évek vannak a képviselő-testület mögött, de messze nincsenek az út végén. „Önök mindannyian társaink közösen kitűzött céljaink megvalósításában. Közösek a terveink, az elképzelésünk, együtt dolgozunk azon, hogy mindez valóra is váljon” - zárta szavait a város polgármestere.

 

Forrás: dombovar.hu

Helyi hírekünnepDombóvárvárosi kitüntetésekévforduló