2024.03.28, Csütörtök

Hamarosan új gumiborítású futópályával büszkélkedhet a Szigeterdő

dombomedia.hu

2017.02.09. 14:47

2017. február 7-én, Dombóváron megállapodás született a Szigeterdőbe tervezett 600 méteres rekortán futópálya megépítéséről. A munkálatok március elsejével kezdődnek és várhatóan május 31-ig be is fejeződnek.

Hirdetés

Szabó Loránd polgármester az ünnepélyes szerződéskötés előtti sajtótájékoztatóján elmondta, a gumiborításnak köszönhetően a pálya kíméli majd az ízületeket, így is növelve a teljesítőképességet. A 13 milliméter vastagságú rekortán futókör mellett térköves járda is készül, amely 1,4 méter széles lesz. Ez azért lesz fontos, mert aki sétálni vagy kerékpározni szeretne, annak legyen erre is lehetősége - tette hozzá a polgármester.

A beruházás lebonyolítását a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. fogja elvégezni. A fejlesztésre pályázat útján közel 50 millió forintot biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, ehhez a város még további 5 millió forintot tesz.

- Az önkormányzat elkötelezett a sport iránt, ezt az is bizonyítja, hogy mennyi támogatást biztosítunk erre a fejlesztésére - emelte ki Szabó Loránd.

Helyi hírekberuházásDombóvárSzigeterdőrekortánfutópályamegállapodás