2024.03.29, Péntek

Hamarosan jön a Dombóvár Junior kártya

dombovar.hu

2017.02.07. 11:59

Már több, mint 3 ezren igényeltek Dombóvár kártyát. A plasztikot csak 18 év felüliek igényelhetik, de azoknak sem kell elkeseredniük, akik még nem töltötték be ezt az életkort.

Hirdetés

A képviselő-testület tavaly ősszel fogadta el a rendeletet a Dombóvár kártyával kapcsolatban, mely szerint az 1 éves érvényességet kitolták határozatlan időre.

Ez azt jelenti, hogy mégsem kell évente megújítani a plasztikokat – tájékoztatta lapunkat Vincellérné dr. Illés Krisztina hatósági irodavezető.

A szakember elmondta, évente felülvizsgálják a tulajdonosok jogosultságát. Az első nemrég meg is történt, és kiderült, eddig összesen mintegy 3500 plasztik került forgalomba. 270 esetben találtak azonban problémát, amely lehet, hogy csak egy betű- vagy számelírás. A további szűrésnél kiderült, hogy többen 18 év alattiak, pedig a kártyát eddig csak felnőttek válthatták ki. Most minden érintettet az önkormányzat levélben fog megkeresni. A város célja egyébként az, hogy bevezesse a Dombóvár Junior kártyát, melyet 10 éves kortól birtokolhatnak a fiatalok.

Az irodavezető továbbá kiemelte, hogy a nem dombóvári lakosok akkor tehetnek szert a kártyára, ha valamelyik önkormányzati intézménynél dolgoznak – erről részletesen egy korábbi számunkban írtunk. A Dombóvár Junior kártyát a Város Hete programsorozat részeként vezetik be.

Helyi hírekDombóvárvároskártyajunior