2024.02.25, Vasárnap

Érezhetően megnőtt a lakásépítési kedv Pakson - Új lakónegyed épül

mti

2017.02.22. 09:33

Paks Város Önkormányzata egy újonnan építendő négyszáz lakásos lakópark kialakítására tizenhét millió forintos díjazással városrendezési és építészeti ötletpályázatot hirdetett.

Hirdetés

Horváth András a város főépítésze elmondta, hogy Paks az atomerőmű tervezett bővítése és az ahhoz kapcsolódó hatások eredményeképpen nagy városfejlesztési kihívások előtt áll. 

A Tolna megyei településen érezhetően megnőtt a lakásépítési kedv, a befektetők felismerték, hogy sok új lakásra lesz szükség a városban. A fejlesztések eddig kihasználatlan területek bevonását is szükségessé teszik, és több "alulhasznosított terület is beépítésre kerülhet" - fejtette ki a főépítész.

A tervpályázat egy zöldmezős lakóterület kialakításához kapcsolódik. Az atomerőmű létesítése idején épült lakótelep és a kertvárosi övezet határán egy körülbelül négyszáz lakásos lakónegyed kialakítását tervezik. 

Ilyen léptékű fejlesztés nem sok volt Magyarországon, ez egy ritka alkalom - húzta alá Horváth András, hangsúlyozva, hogy szép maga a feladat, de vonzó a díjazás is.

A pályaművek díjazására és megvételére nettó 17 millió forintot biztosít a város önkormányzata, a legmagasabb díj 6 millió forint. A megvétel legkisebb összege egymillió forint. A pályaművek beérkezésének határideje 2017. április 10. 
 

AktuálislakásépítésPaksönkormányzatépítészetötletpályázat