2024.04.26, Péntek

Sokan dicsérik a felújított Szabadság teret

bonyhad.hu

2016.12.02. 12:20

Filóné Ferencz Ibolya szerdán tájékoztatta a sajtó képviselőit a már helyrehozott Szabadság téren arról, hogy a faültetéssel és a tereprendezéssel befejeződtek a felújítási munkálatok.

Hirdetés

Bonyhád polgármestere emlékeztetett: a nyár elején kezdődtek a munkálatok, amelyek alapjaiban érintették a területet. Vagyis nemcsak a térkövezés és a faültetés valósult meg – amelyek az önkormányzat által finanszírozott beruházás leglátványosabb elemei voltak –, hanem a közműhálózat felülvizsgálata, fejlesztése is.

Filóné Ferencz Ibolya úgy fogalmazott, az utóbbi időszak „slágerfáit” ültették a rossz állapotban lévő, balesetveszélyesek helyére, amelyek gyökerei akadályozták a közlekedést és kárt tettek a járdában. – Összesen tizennégy darab díszkörtefát helyeztünk el. Azért esett ezekre a választás, mert egyrészt gyönyörűek, másrészt jól tűrik a kissé szennyezettebb levegőt is, bízom benne, hogy hosszú évekig színesítik majd a városközpontot, amelyet lehetőségeinkhez mérten tovább szeretnénk fejleszteni – biztosított a polgármester.

A sajtótájékoztató előtt és után is többen gratuláltak a munkához, megjegyezve: régóta vártak a beruházásra, de megérte, mert szerintük szép lett a tér.

Helyi hírekBonyhádfelújításSzabadság tér