2024.04.19, Péntek

Új tűzoltóautó érkezett Paksra

paks.hu

2016.10.21. 08:20

Az országszerte átadott tizenöt Rába 16-os gépjárműfecskendőből egy került Tolna megyébe, Paksra, mégpedig azért, mert a tűzoltóságnak is fel kell készülnie a Paks II. beruházásra.

Hirdetés

Új tűzoltóautóval bővült a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság eszközállománya. A 130 millió forint értékű gépjárműfecskendőt a katasztrófák csökkentésének világnapja alkalmából Pakson rendezett ünnepségen adta át dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

 

Az ünnepségen Hirt Ferenc országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket. - A kormány egyik kiemelt célja, hogy minél több, a most átadott, magyar gyártmányú gépjárműfecskendőhöz hasonló szer készüljön, álljon rendelkezésre, hogy a szakszerű segítség a lehető leghamarabb megérkezhessen – mondta.

 

A rendezvényen elismeréseket is átadtak azoknak, akik munkájukkal, tenni akarásukkal az elvárhatónál többet tettek Tolna megye katasztrófák elleni védelméért.

Elismerést kapott Volent Gábor, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. biztonsági igazgatója, Szücs Gábor, az Atomix Kft. ügyvezető igazgatója, díszoklevelet vehetett át Szántóné dr. Novák Eszter, a Paksi Járási Hivatal vezetője, dr. Péger János, a Paksi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője, Bóta Gyula, az Országos Mentőszolgálat Bátaszéki Mentőállomásának mentőápolója, Jeszenka Ildikó, a Csapó Dániel Szakképző iskola igazgatóhelyettese, valamint Bornemissza Gézáné, Tengelic Polgármesteri Hivatalának közbiztonsági referense.

Helyi hírektűzoltóságPaksgépjárműfecskendő