2024.04.19, Péntek

Csúszásban a stadionfelújítás Pakson

paksihirnok.hu

2016.10.11. 10:33

A Paksi FC stadionjának felújítása a tervek szerint elkezdődött a nyáron, a lelátók őszre tervezett átalakításához viszont még hozzá sem fogtak.

Hirdetés

A Paksi FC labdarúgócsapatának otthonául szolgáló Fehérvár úti Stadion rekonstrukciójára a paksi önkormányzat és a kivitelezési társulás 2016 április végén írta alá a szeződést.

Akkor azt mondták, a rekonstrukció várhatóan 2017 szeptember 30-ig tart, akkora készül el teljesen a 4500 fő befogadására alkalmas új, korszerű stadion.

 

A munkálatok elkezdődtek április végén.

 

A szerződés aláírása után el is elkezdődtek a munkálatok. Az első szakaszban a gyepszőnyeget cserélték ki, így az OTP Bank Ligában szereplő együttes a 2016/17-es szezon hazai mérkőzéseit már kifogástalan talajon kezdte. A lelátók átalakítását az őszi időszakra tervezte a klub, a kiviteli tervek el is készültek, ám a munkagépek a mai napig nem vonultak fel.

 

– Az építőiparban tapasztalható áremelések következtében kockázatos a jelenlegi költségvetéssel belevágni. Biztosra akartunk menni, ezért az a döntés született, hogy a két kapu mögötti lelátó tao-forrásból (a társasági adó sportcélú felajánlása – a szerk.) készül majd el – tudta meg a paksihirnok.hu Elbert Gábortól. A stadionépítés koordinátora hozzátette: ehhez kellett egy kis idő, amíg a Magyar Labdarúgó Szövetséggel és a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési (BMSK) Zrt.-vel egyeztettek, emellett a tervezőnek is adott pluszfeladatot a változás. A közbeszerzési eljárás véleményezési joga már a paksi önkormányzathoz került, a dokumentumokat a napokban elemzik és értékelik a szakemberek. A BMSK Zrt.-vel történő egyeztetéseket követően a közeljövőben kiírhatják a közbeszerzési pályázatot.

 

– 2017 legelején kezdődhet az építkezés a korábban meghatározott ütemezés szerint. Jövő nyárig elkészül a fő tribünnel szemközti oldal, valamint az eredményjelzőnél található szektor, a nyáron megvalósulhat a vendégoldal, majd a mostani öltözőknek is helyet adó lelátó újjáépítése. A végdátum időpontján, ami eddig 2017. szeptember 30. volt, valószínűleg módosítani kell – tette hozzá a projekt vezetője.

A stadion összköltségvetése 1,4 milliárd forint, ebből 800 milliót a Magyar Állam, 600 millió forintot Paks városa biztosít.

Helyi hírekPaksstadionPaksi FC