2024.03.29, Péntek

Legyen-e börtön Bátaszéken?

bataszek.hu

2016.09.07. 12:18

Lakossági fórumra várja a bátaszéki önkormányzat a város lakóit jövő hét hétfőn. A téma a Bátaszékre tervezett börtön lesz.

Hirdetés

A következő három évben több mint száz milliárd forintot fordít a kormány börtönépítésre. A bv. intézetek zsúfoltságának csökkentése érdekében új börtönök építésével, és a már meglévők bővítésével közel 6000 új férőhelyet hoz létre a büntetés-végrehajtás az elkövetkezendő években.

 

A város képviselő-testülete még tavaly nyújtott be pályázatot  annak érdekében, hogy Bátaszék közigazgatási területén is büntetés-végrehajtási intézmény épüljön. A pályázati eljárás lezárásakor szakmai indokok alapján Bátaszék - mint lehetséges megvalósítási helyszín - a tartalék lista első helyére került. A Belügyminisztérium a napokban értesítette az önkormányzatot, hogy egy település visszalépésére tekintettel megkezdené a várossal a tárgyalásokat a börtön-projekt esetleges Bátaszéki helyszínen történő megvalósításáról.

 

Az önkormányzat – korábbi ígéretének megfelelően – a végső döntés meghozatala előtt szeretné Bátaszék lakóival megosztani a rendelkezésre álló valamennyi információt, valamint szeretnék a polgárok véleményét, észrevételeit és javaslatait meghallgatni. Ezért szeptember 12-én hétfőn, 18 órai kezdettel a bátaszéki Városháza Házasságkötő termébe lakossági fórumot hívnak össze, melyre minden érdeklődőt várnak.

 

Az országban kilenc településen kezdenék el új börtönök építését vagy a meglévő bővítését. Az új objektumok 4500 hellyel növelik a kapacitást, és várhatóan 2500 új munkahelyet is teremtenek, a toborzás is megkezdődött. A kormány az idén 1,2 milliárdot, jövőre 30 milliárdot, 2018-ban 51 milliárdot, 2019-ben közel 20 milliárd forintot fordít a célra.

Helyi hírekbörtönBátaszékfórum