2024.04.24, Szerda

Két hete van dönteni Bátaszéknek, legyen-e új börtön

bataszek.hu

2016.09.14. 11:53

A tegnapi lakossági fórumon résztvevők zöme támogatta a létesítmény megépítését.

Hirdetés

Kedd este lezajlott az a lakossági megbeszélés, ahol a jelenlévők megvitathatták, hogy szeretnének-e Bátaszék külső iparterületére börtönt építtetni vagy sem. 

Mint ismeretes, a következő három évben több mint száz milliárd forintot fordít a kormány börtönépítésre. A város képviselő-testülete még tavaly nyújtott be pályázatot  annak érdekében, hogy Bátaszék közigazgatási területén is büntetés-végrehajtási intézmény épüljön, de akkor csak tartaléklistára, annak viszont első helyére került.

Egy korábbi nyertes, Bátonyterenye visszalépésével a Belügyminisztérium azonban újra tárgyalásokat kezdett a várossal.

 

Az 5 milliárdos beruházás (ami nagy iparűzési adót is jelentene a városnak) a Bonyhádi út iparterületén egy 4 hektáros területen valósulna meg. Amennyiben a városigazgatás elfogadja a terveket, akkor a munkálatok 2017 tavaszán kezdődnének és várhatóan 2018 tavaszán fejeződnének be. Az épületkomplexum 500 elítélt számára lenne kialakítva és 250 főnek tudna munkát biztosítani.  A megbeszélésen résztvevők zöme támogatta a létesítmény megépítését.

A felszólalók között volt Horváth István országgyűlési képviselő is, aki polgármesteri tapasztalatait mesélte el a szekszárdi börtönnel kapcsolatban. Többen fel is szólaltak és hangot is adtak tetszésüknek illetve nem tetszésüknek. A város 15 nap döntési időt kapott. 

Helyi hírekbörtönBátaszék