2023.02.02, Csütörtök
Koronavírus - Nébih: segítséget kaphatnak az állatmenhelyek
pixabay - illusztráció

Koronavírus - Nébih: segítséget kaphatnak az állatmenhelyek

MTI

2020.04.15. 08:00

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri az állatmenhelyeket működtető civil szervezeteket, hogy táplálékellátási probléma esetén vegyék fel a kapcsolatot valamelyik állatvédelmi ernyőszervezettel - írja a Nébih a honlapján.

Hirdetés

A bajba jutott állatok mentésével foglalkozó állatmenhelyeken a koronavírus-járvány  miatt elentős problémát okozhat az állatok etetése. A Nébih egyeztetett több állatvédelmi ernyőszervezet képviselőjével, hogy képet kaphasson az ellátási helyzet alakulásáról, és ágazati kapcsolatai révén igyekszik segíteni a megoldási lehetőségek felkutatásában.

Több vállalat, például takarmánygyártók, kereskedelmi szervezetek is nyitottak a segítségnyújtásra, amelyeket a hatóság a gyors és hatékony megoldás érdekében összeköt az állatvédelmi ernyőszervezetekkel. Az igények és a segítség hatékony összekötéséhez azonban fontos, hogy az ellátási gonddal küzdő menhelyek jelentkezzenek valamelyik állatvédelmi ernyőszervezetnél - hangsúlyozza közleményében a hivatal.

Gazdaság Nébihkoronavírussegítségállatmenhelytáplálékellátás

Ajánljuk még