2024.03.28, Csütörtök
Ismét támogatja a munkahelyteremtést a Tolna Megyei Kormányhivatal
digitalhungary.hu

Ismét támogatja a munkahelyteremtést a Tolna Megyei Kormányhivatal

Tolna Megyei Kormányhivatal

2019.07.13. 08:48

A pályázat keretében a vállalkozások új gépek, eszközök és egyéb berendezések beszerzésére pályázhatnak.

Hirdetés

A kormányzati törekvésekkel összhangban Tolna megyében is pozitív eredményekről számolhatunk be a foglalkoztatással kapcsolatban az elmúlt 9 év viszonylatában – mondta dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott a Tolna Megyei Kormányhivatal sajtótájékoztatóján.

A 2010-ben mért 8,4%-os átlagos munkanélküliségi mutató 2019. első negyedévére 3,4%-ra csökkent, ezzel párhuzamosan 2010-ben a foglalkoztatás az „aktív korúak” körében 47,7% volt, és  2018-re már 56,2%-ra nőtt. 2010-ben a KSH által regisztrált foglalkoztatottak száma 86 900 fő volt, ami 2018-ra 94 200 főre emelkedett. A nyilvántartott álláskeresők száma 2010-ben 12.712 fő volt, ez a mutató 2018-ra 5.802 főre csökkent – tájékoztatott a kormánymegbízott, majd kiemelte, hogy a csökkenő munkanélküliség elsősorban a különféle bér- és bérköltség támogatási konstrukcióknak és az évente megjelenő beruházási pályázatoknak volt köszönhető, ahol foglalkoztatáshoz kötötték a fejlesztésre szánt támogatási összegeket.


Támogatják az induló vállalkozásokat

Dr. Horváth Kálmán kiemelte, hogy a Tolna Megyei Kormányhivatal előtérbe helyezi az induló és meglévő mikro- és kisvállalkozásokat is, részükre 2016 óta külön, a megyei forrásból hirdetett meg munkahelyteremtő pályázatot minden évben, így az elmúlt 3 év alatt 50 munkáltatónak nyújtott támogatást a Hivatal, akik 125 új munkahelyet teremtettek 194.641.464 Ft támogatás felhasználásával.

Némedi Ágnes, a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály vezetője ismertette a Tolna Megyei Kormányhivatal „Lépésről lépésre fejlődni II.” elnevezésű programját, melynek célja a Tolna megyei mikro- és kisvállalkozások fejlődésének, gazdaságban töltött szerepének, piaci pozíciójuk megerősítésének, versenyképességük növelésének, valamint új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások támogatása.


Ezek a pályázat további részletei

A pályázat keretében a vállalkozások új gépek, eszközök, egyéb berendezések beszerzésére pályázhatnak, amely megvalósításával legalább 1, maximum 3 fő álláskereső teljes munkaidőben történő foglalkoztatására nyerhetnek el támogatást. 

A pályázatot és annak mellékleteit elektronikus úton, az e-Papír szolgáltatás használatával kell benyújtani 2019. július 29. napjáig. A részletes pályázati felhívás, útmutató és a mellékletek megtalálhatóak a Tolna Megyei Kormányhivatal honlapján. Ide kattintson!

A pályázattal kapcsolatos kérdések esetén a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya munkatársai készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

GazdaságTolna megyemunkahelyteremtésmunkahelyekmunkahelyteremtő támogatás