2024.03.28, Csütörtök

Közel 300 milliós fejlesztési forrást nyert Dombóvár

tolnamegye.hu

2017.05.27. 19:20

Az eddigi döntések alapján közel 300 millió forint pályázati forrás jut Dombóvárra, illetve az ott élő emberek életfeltételeinek javítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

Hirdetés

Ezen felül Dombóvár részese annak a járási szintű paktumnak is, amelyben Tamásival és az együttműködésben szereplő környező településekkel (Értény, Felsőnyék, Iregszemcse, Magyarkeszi, Nagykónyi, Nagyszokoly, Pincehely, Tamási, valamint Dalmand, Dombóvár, Kocsola, Szakcs, és Várong) együttesen 250 millió forintot fordíthatnak a foglalkoztatás javítására.

Több mint 42 millió forintból valósíthatnak meg olyan programokat, amelyek a dombóvári Mászlonyban élők társadalmi integrációját, felzárkózását segítik. A projekt helyi szinten, komplex módon segíti a leszakadó és leszakadással veszélyeztetett városrészeken élő közösségeket, ezáltal javulnak a hátrányos helyzetű emberek életlehetőségei. A támogatásnak köszönhetően lehetőség van többek között egészségügyi, közösségfejlesztési, vagy közbiztonsági programok megvalósítására is.

A legutóbb jóváhagyott pályázatok között szerepel a dombóvári Illyés Gyula Gimnázium épületenergetikai korszerűsítése, több mint 156,67 millió forintos forrásból, valamint a Kakasdomb-Erzsébet utcában élő embereket segítő, 94,63 millió forintos szociális városrehabilitációs projekt.

A TOP pályázatokról szóló döntések még nem fejeződtek be, így Dombóvár hamarosan akár még több nyertes projektet is nyugtázhat.

Dombóvár és az ott élő emberek támogatása fontos a megyének, amit a tekintélyes támogatási összegek is fémjeleznek. A megyei vezetők elvei hasonlóak a kormányfő által Szegeden elmondottakhoz, mely szerint egy ellenzéki vezetésű város esetében is előrehelyezhetőek a közös érdekek. A Tolna Megyei Önkormányzat elkötelezett valamennyi térség fejlődésének ügye iránt, hiszen az emberek boldogulása és jövője mindennél – így a politikai véleménykülönbségeknél is – előre valóbb.

 

Forrás: tolnamegye.hu

GazdaságpályázatfejlesztésTOPDombóvár