2023.03.21, Kedd

Egymilliárdos támogatásról döntött a JETA

mti

2017.03.29. 10:06

Több mint 980 millió forint értékben támogat százegy pályázatot a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA).

Hirdetés

Minden eddiginél több, 136 pályázat érkezett be a több mint hat éve létrehozott alapítványhoz.

Kovács Antal, az alapítvány kuratóriumának elnöke a bírálatról elmondta, fontos szempont volt, hogy olyan fejlesztéseket segítsen az alapítvány, amelyek előmozdítják a térség felkészítését a küszöbön álló nagyberuházásra, a két új erőművi blokk létesítésére.

Az alapítvány működési területén lévő önkormányzatok például infrastrukturális fejlesztésre nyertek támogatást. Az idén először közösségi rendezvények szervezéséhez, feltételeinek biztosításához is lehetett pályázati forrást igényelni.

Kovács Antal az MTI-nek elmondta, a pénzt az alapítvány a Miniszterelnökségtől kapta, és ígéretük van arra, hogy támogatást ezután is megkapják.

Kováts Balázs, a kuratórium munkáját segítő szakértő arról adott tájékoztatást, hogy a vissza nem térítendő támogatás felét a szerződés aláírásakor kapják meg a pályázók, s ha ezzel elszámoltak, újabb 25 százalékot, ami a visszajelzések szerint nagyon jó lehetőség. A tapasztalatokat és az önkormányzatok véleményét felhasználva évről évre finomítják a pályázati feltételeket - tette hozzá.

GazdaságpályázattámogatásPaksi AtomerőműJövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány