2024.03.28, Csütörtök

Tolna megyében jött létre a legtőkeerősebb vidéki pénzintézet

mti

2017.01.03. 10:48

Január elsejével a Tolna megyei Zomba és Vidéke Takarékszövetkezet beolvadt a bonyhádi székhelyű Hungária Takarék Takarékszövetkezetbe. Ezáltal a legtőkeerősebb vidéki pénzintézet jött létre - közölte hétfőn a Hungária Takarék.

Hirdetés

A Tolna és Baranya megyében működő Hungária Takarék így már 40 kirendeltséget működtet, közel 30 ezer lakossági, ötezer vállalkozói bankszámlát vezet, és 60 önkormányzat pénzügyeit bonyolítja le - írták közleményükben.

Hangsúlyozták, hogy az egyesülés révén a szövetkezet saját tőkéje hétmilliárd forint lett, és közel 70 milliárd forint összegű vagyont kezel.

A Zomba és Vidéke Takarékszövetkezet tíz kirendeltségéből egy szekszárdi fiók megszűnik, így kilenc kerül át a Hungária Takarék hálózatába, az átállás miatt a Hungária Takarék összes kirendeltsége hétfőn és kedden zárva tart - mondta Gáspár Csaba ügyvezető igazgató.

A takarék vezetője az idei év legfontosabb feladatának a megnövekedett szervezet korszerűsítését, az üzleti hatékonyság emelését, és a dél-dunántúli régió fejlesztését nevezte.

GazdaságTolna megyeHungária Takarékszövetkezetpénzügy