2024.04.19, Péntek

Megújultak a megye útjai

tolnamegye.hu

2016.11.24. 12:54

Új útszakaszokat adtak át Tolna megyében, és további útfelújításokra is számíthatnak a jövőben a környék települései, melyek minőségibb és biztonságosabb közlekedést biztosítanak majd.

Hirdetés

A hazai forrásból finanszírozott Komplex Útfelújítási Programban szereplő valamennyi Tolna megyei út elkészült, köztük az ünnepélyesen átadott 63-as és 6233-as számú utak közel 26 kilométer hosszan megújult szakaszai is.

Horváth István, a térség országgyűlési képviselője az útfelújítás kedvező hatásait hangsúlyozta, ugyanakkor az óvatos közlekedés fontosságára is felhívta a figyelmet.

 

A képviselő szerint mindenki örül az új, minőségi útszakaszoknak, azonban sokan nem mérik fel reálisan a közlekedési viszonyokat és gyorsabban vezetnek, ezáltal a balesetek is gyakrabban fordulnak elő. Márpedig az emberi élet nem pótolható a materiális javakkal, ezért fő a felelős közlekedés.

 

A felújítások célja, hogy az eddig rendkívül rossz állapotban lévő utak biztonságossá váljanak, és a környék települései elérhetőek legyenek. Az országgyűlési képviselők fontosnak tartották, hogy a megye útjainak rendbetételével gondoskodjanak választópolgáraikról. Ahol még szükséges, ott elvégzik a felújítást – húzta alá Horváth István.

 

Gáncs István a Paksi Atomerőmű fejlesztését emelte ki, amely kapcsán fontos a környező települések megfelelő infrastrukturális hátterének megteremtése. A beruházás komoly jelentőséggel bír Paks környékén, így rendkívül lényeges, milyen utakon közlekedhetnek.

A település vezetői évek óta tervezték az utakból adódó problémák megoldását, amelyben a megyei honatyák segítettek végül.

GazdaságTolna megyeKomplex Útfelújítási Program