2023.10.04, Szerda

Közel az Unió jóváhagyása Paks II-re

MTI

2016.09.12. 14:54

Maros Sefcovic, az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnöke azt mondta, Magyarország közel áll a paksi atomerőmű bővítésének tervével kapcsolatos minden kérdés "pozitív elrendezéséhez".

Hirdetés

Az alelnök, akit a Ria Novosztyi orosz hírügynökség idézett a Bloomberg jelentése alapján kifejtette, ha Magyarország úgy dönt, hogy megépíti az atomerőművet - ami teljes mértékben összhangban áll minden uniós tagállamnak azzal a jogával, hogy döntsön saját energiamixéről - az uniós jogszabályoknak megfelelően teheti meg - áll az MTI hírében. 
    

A Bloomberg emlékeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter júniusi kijelentésére, miszerint nem látja semmilyen akadályát annak, hogy az EU jóváhagyja a paksi erőmű bővítésének tervét.
    

Maros Sefcovic és Miguel Arias Canete éghajlat- és energiapolitikáért felelős uniós biztos pénteken Budapesten tartózkodott és részt vett a közép- és délkelet-európai földgáz összeköttetések megteremtését és az energiabiztonság megerősítését célzó CESEC munkacsoport idei miniszteri ülésén.

 

Fotó: Maros Sefcovic. forrás: epp group/Flickr

GazdaságPaks II