2024.06.15, Szombat

Fekete Zsolt támogatására tartottak választási fórumot Salgótarjánban

2016.02.21. 21:16

Az MSZP-DK-Tarjáni Városlakó Egyesület salgótarjáni polgármesterjelöltje szerint a munkanélküliség kezelésére és a gazdaság hosszú távú fejlesztésére az óvodától a szakma megszerzéséig kellene fejleszteni az oktatási rendszert.

Az MSZP-DK-Tarjáni Városlakó Egyesület salgótarjáni polgármesterjelöltje szerint a munkanélküliség kezelésére és a gazdaság hosszú távú fejlesztésére az óvodától a szakma megszerzéséig kellene fejleszteni az oktatási rendszert.

Fekete Zsolt a Baloldali Összefogás és a Civilek a Baloldalért szervezetnek a nógrádi megyeszékhelyen tartott szombati fórumán a város legfőbb gondjának a munkanélküliséget nevezte. 
A politikus, Salgótarján alpolgármestere, hozzátette: a bányák, az ipari üzemek 1994 után bezártak, azóta pedig már felnőtt egy nemzedék, amely nem látta munkába indulni szüleit, és ahhoz szokott, hogy a család segélyekből él.
"A hátrányos helyzetű családokba több gyermek születik, az inaktív népesség gyorsabban termelődik újra, mint az aktív" - mondta. Véleménye szerint a védőnői hálózaton keresztül fel kell mérni a háromévesnél fiatalabb, hátrányos helyzetű gyermeket számát, és őket külön fel kell készíteni már az óvodásévekre is. Az intézményi férőhelyek a városban rendelkezésre állnának, a gond az, hogy nincs pénz. Az elmúlt nyolc évben - források híján - az óvodai csoportok létszámát folyamatosan emelték, miközben éppen csökkenteni kellene, hogy segíteni lehessen a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását.
Hosszú távú terv, hogy 15 éven belül az általános iskolából kikerülő gyerekek legalább szakmát szerezzenek Salgótarjánban - mondta Fekete Zsolt. Persze arra kell törekedni, hogy minél magasabb iskolai végzettséget érjenek el - tette hozzá -, de szerinte ma az is gond, hogy egy befektető nem találna elegendő képzett szakmunkást a városban. 
Józsa István (MSZP) országgyűlési képviselő az iparfejlesztésről szólva hangsúlyozta, hogy Salgótarjánban a barnamezős beruházások is kiemelt szerepet kaphatnának. A befektetők gondjai között említette a magyar gazdasági környezet bizonytalanságát.
A Fekete Zsolt polgármesterjelölt támogatására rendezett fórumon Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke moderálása mellett az oktatás helyzetéről és a környezetvédelemről is hangzott el előadás.
Salgótarjánban Dóra Ottó szocialista polgármester halála miatt tartanak időközi polgármester-választást február 28-án. 

forrás: mti

fotó: mszp.hu

 

 

Galéria

AktuálisSalgótarjánpolgármester-választásMSZP