2024.04.22, Hétfő

"Dombóvár dolgozik" - járdafelújítási program

2016.04.27. 10:35

Egy éven belül 8000 négyzetméternyi járdát újít fel Dombóváron az önkormányzati tulajdonú, közfoglalkoztatottakat alkalmazó Dombóvári Város- és Lakásgazdálkodási Nkft. 27 fő alkalmazásával.

Hirdetés

Egy éven belül 8000 négyzetméternyi járdát újít fel Dombóváron az önkormányzati tulajdonú, közfoglalkoztatottakat alkalmazó Dombóvári Város- és Lakásgazdálkodási Nkft. 27 fő alkalmazásával. A munkálatoknak köszönhetően 4000 négyzetméteren teljesen új járdát építenek, másik 4000 négyzetméteren pedig új ágyazásban, a régi elemek újrahasznosításával készülnek a járófelületek.

Szabó Lóránd polgármester április közepén jelentette be a jelenleg futó önkormányzati ciklus legfontosabb programját,a "Dombóvár dolgozik" elnevezésű projektet. A projekt elsőrendű célja a jelenlegi munkanélküliségi ráta mielőbbi 6-7 %-ra való csökkentése Dombóváron a foglalkoztatás bővítésével. 

A programhoz kapcsolódóan az önkormányzati tulajdonú, közfoglalkoztatottakat alkalmazó Dombóvári Város- és Lakásgazdálkodási Nkft. 44 millió forintos támogatást nyert pályázaton betonelem gyártásra és járdafelújításra.

A pályázathoz szükséges, mintegy 800 ezer forint kötelező önerő mellett az önkormányzat további kötelezettségeket is magára vállalt, azaz a járdák ágyazásának költségét, illetve a telephely megfelelő kialakítását, infrastruktúrával való ellátását - ismertette Dr. Szabó Péter, az Nkft. ügyvezetője.

A beruházás keretében egy éven belül 8000 m2-nyi járófelületet szeretnének felújítani 27 fő alkalmazásával. A munkálatoknak köszönhetően 4000 m2 teljesen új és 4000 m2 régi, de még újrahasznosítható, természetesen megfelelően kezelt, esztétikus járda javítja majd a városképet. Dr. Szabó Péter kiemelte, bár egy évre kapták a támogatást, bízva a további pályázatok sikerességében, ő 3 éves időintervallumban gondolkodik, ugyanis 2017-től térkő, és más térburkolóelemek gyártását is tervezik, továbbá idővel szeretnének a térség ellátó helyévé fejlődni. Összességében országosan is egyedi projektről van szó, ugyanis nem csak a járdák lerakására, hanem a gyártására is kaptak támogatást. Ez azt jelenti, hogy az Nkft. telephelyén közmunkaprogram formában saját felhasználásra fognak járdalapokat és szegélyelemeket gyártani.

forrás: dombovar.hu

Galéria

Helyi hírekDombóvárjárdafelújításjárdaépítésinfrastruktúra fejlesztésSzabó Lóránd